Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ حادثه متروپل آبادان گرچه بسیار تلخ و تاسف بار برای مردم بود، اما حضور عالی‌ترین مقام وزارت کشور که همه ذهن خود را معطوف آبادان و حادثه متروپل کرد، این تلخی را برای مردم بسیار کم و کمتر کرده بود. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، ‌نجات و ایستادگی با روح خرمشهر و آبادان به‌هم‌رفتگی تاریخی دارد و نمی‌شود این دو شهر را نام برد و به ایستادگی جهان‌آراها و فتح خرمشهر و شکست حصر آبادان تعظیم نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی و فرهنگ مردم این دیار بدون فهم مقاومت گنگ و ناقص است و شناسنامه این مردم با ایستادن و صبر بر تلخی‌ها ثبت و صدور شده است.‌ مادران و پدران این سرزمین درس شکیبایی را به‌نیکویی به فرزندان خود آموختند.

 اگر از تاریخ فتح خرمشهر در سوم خرداد 1361 تا شکست حصر آبادان در عملیات ثامن‌الائمه(ع)، چهل سال هم گذشته باشد باز هم رنگ‌وبو و طراوت ایستادن از کوی و برزن این دیار به مشام می‌رسد.اما متروپل آبادان امروز انبان غمی است که بر دل مردان و زنان ملت غیور خوزستان سنگینی می‌کند ‌و‌ یک بار دیگر این‌بار در دوم خرداد 1401، خبری تلخ ملتی را مبهوت کرد، خبر این بود؛ «ساعت 12:30 امروز دوم خرداد ماه، ساختمان تجاری 10طبقه متروپل در شهرستان آبادان منطقه ته‌لنجی امیری ریزش کرد.»

همین یک خبر کافی بود که دریایی از غم‌ شهر غبارآلود آبادان و خرمشهر را فراگیرد. واژه غم و بی‌اطلاعی از آنچه رخ داده بود دو صفت غالب بر پیکر شهر بود و مردم بهت‌آلود به ریزش برج‌های دوقلوی عبدالباقی به‌نظاره ایستاده بودند.در نخستین واکنشها مردم از همدیگر جویا می‌شدند و این‌که چه‌کسانی نیستند و این‌که احتمال حضور در برج‌های دوقلو را داشتند، یک‌هو کوهی از غم بر سر آدمی فرو می‌ریخت.مادران یگانه عناصر برجسته این انتظار و غم که گریان و‌ نگران جویای فرزندان خویش بودند و هر خبری آنها را از حالی به حال دگر مبتلا می‌کرد.

از ساعت 12و نیم روز نحس دوم خرداد همه چشم‌ها و رسانه‌ها گوش به امیری دوخته بودند که بدانند چه‌چیزی مخابره می‌شود و چه‌کمکی مورد نیاز است. میدان شلوغ متروپل از نبود فرماندهی یگانه تاکنون رنج می‌برد و این به شایعات و ابهامات ضریب دوچندان داد. این‌که آخرین وضعیت چیست و چه‌نیازی است و مردم چه باید کنند فقدان فرماندهی را بیشتر نشان می‌داد.در ساعات اولیه می‌بایست این مدیریت بحران تعیین تکلیف می‌شد، امری که هرچند در ادامه تا حدودی سامان پیدا کرد.

با وجود بدی آب‌وهوا و تأخیر در پروازها، مسئولان در همان ساعات اولیه به‌شکل گسترده از هلال احمر تا تأمین اجتماعی، تا وزیر کشور و استاندار و معاون رییس جمهور سر صحنه حضور پیدا کردند و این سبب گسیل سنگین تجهیزات از استانهای همجوار و تهران به آبادان شد که این مسئله تا حدودی سرعت آواربرداری را زیاد کرد و امیدها را افزایش داد.

ساعت 16 همان روز وزیر کشور به فرودگاه مهرآباد آمد تا خود را به محل حادثه برساند اما برج مراقبت اعلام کرد که به دلیل شرایط نامساعد جوی امکان پرواز به آبادان نیست. اما این پایان ماجرا نیست؛ احمد وحیدی حدود ساعت سه بامداد سه شنبه به محل حادثه متروپل رسید و از همانجا ابتدا بازدید کرده و بلافاصله جلسه اضطراری کمیته بحران را با حضور مقامات کشوری و استانی برگزار کرد.

وحیدی در همان جلسه تاکید کرد که اولویت تیمهای امداد و نجات باید  نجات جان افراد گرفتار شده در زیر هزاران تن آوار  باشد. وی تاکید کرد تا زمان جستجو و نجات همه افراد زنده گرفتار شده در آوار متروپل هیچ مسئولی نباید خواب به چشمانش برود.

وزیر کشور سپس جلسات تخصصی خود را با کارشناسان امور، اعم از امداد و نجات، مهندسی سازه، لرزه نگاری و ... آغاز کرد و پس از رایزنی و مشورت با آنها تصمیمات را اتخاذ می کرد.

این مرد خستگی ناپذیر و میدان دیده محل استقرار خود را مسجد قائم در چند متری متروپل انتخاب کرد جایی که نه مبل داشت و صندلیه‌ای راحتی بلکه با نشست بر روی زمین جلسات را برگزار کرده تا متانت و سادگی را به همگان یاد دهد.

وی هر دو ساعت یکبار به محل‌هایی از ریزش آوار مراجعه می کرد. به گونه ای که حتی افراد عادی جامعه به حضور پر رنگ وزیر کشور عادت کرده بودند. وحیدی در مکان‌هایی از حادثه مراجعه می کرد که بسیاری ازافراد به دلیل ریسک بالای خطر حاضر نمی شوند در آنجا حضور یابند.

وی بدون محافظ و تیم تبلیغاتی با افراد آسیب دیده از این حادثه و از جمله خانواده های نگران افرادی که در زیر آوار متروپل گرفتار شده اند به آرامی حرف می زند و آنها را آرام می کند.وزیر کشور مدام به این خانواده ها انرژی مثبت و امید بخش می دهد و برای اینکه دلشان آرام شود اجازه می دهد آنها هم در نزدیکی محل حادثه مستقر شوند.

وی جلسات شبانه خود را تا صبح ادامه می دهد و بر کارها نظارت مستقیم می کند چیزی که تا کنون در هیچ دولتی مشاهده نشده است و سابقه ندارد وزیری 6  شبانه روز در یک حادثه اینچنینی مستقر شود زیرا این وزیر دلسوز و مردمی خود را خادم ملت می داند و می گوید وزیران نوکران مردم هستند و در روزهای سخت باید درکنار مردم باشند.

وحیدی در روز سوم به دلیل نخوابیدن و افت فشار و افت قند خون به یکباره به زیر سرم می رود و حتی در آن بازه زمانی هم حاضر نیست که فرماندهی میدانی خود را به زمین بگذارد و مدام دستورات لازم را صادر می‌کند.وزیر کشور بدون هیاهوی تبلیغاتی فقط و فقط دغدغه مردم و گرفتار شدگان در آوار متروپل را دارد و می گوید به اینجا آمده تا این حادثه را به بهترین وجه مدیریت کند.

حادثه متروپل آبادان گرچه بسیار تلخ و تاسف بار برای مردم است اما حضور عالیترین مقام وزارت کشور که همه ذهن خود را معطوف آبادان و حادثه متروپل کرده این تلخی را برای مردم بسیار کم و کمتر کرده است.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حادثه متروپل وزیر کشور برای مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟

به گزارش خبرآنلاین، براساس گزارش اخیری که گمرک از وضعیت تجارت خارجی ایران در آغاز سال 1403 منتشر کرده، مجموع صادرات و واردات با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با حدود 48درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسیده است.ضمن اینکه براساس این آمار و با اضافه شدن سهم نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق به میزان صادرات، عنوان شده که «تراز تجاری ایران در فروردین ماه سال جاری به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت شده است.»

به گزارش اعتماد در تعریف تراز تجاری، به اختلاف میان رقم واردات و صادرات در مدتی معین اشاره می‌شود. اگر صادرات بیشتر از واردات باشد، به معنی «تراز مثبت» تجاری است. اما این تراز مثبت چه اهمیتی دارد؟ تراز مثبت به این معناست که ارز بیشتری وارد کشور شده. منابع ارزی کشور بالاتر رفته و ارزش پول ملی نسبت به ارز خارجی نه تنها حفظ شده، بلکه بالاتر رفته است. از آن سو، بالا رفتن رقم واردات نسبت به صادرات، به این معناست که ارز بیشتری از کشور خارج شده و تراز تجاری «منفی» شده است.

اما اضافه کردن ارقام صادرات و فروش نفت و میعانات نفتی به تراز تجاری محصولات غیرنفتی نمی‌تواند این واقعیت را بپوشاند که تراز تجاری ایران همچنان منفی است. مطابق آمار موجود، ‌ارزش صادرات کشور در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال گذشته نزدیک به 17درصد کاهش پیدا کرده و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی حدود 8درصد پایین‌تر از سال گذشته است.

در عین حال، همان‌طور که ارزش صادرات ایران کمتر از مدت مشابه سال قبل شده، ارزش واردات هم کاهش پیدا کرده. به عبارت دیگر، هم صادرات و هم واردات کاهشی بوده اما نسبتی که صادرات کاهش پیدا کرده بسیار بیشتر از واردات بوده. حالا مشخص نیست که بر چه مبنایی گفته شده که «حجم تجارت خارجی ایران 48درصد رشد کرده است؟» و اصولا آیا در ادبیات تجاری چیزی به نام «حجم تجارت خارجی» وجود دارد؟

نکته جالب‌تر، اقلام «صادرات غیرنفتی» ایران است که گویا قرار نیست هیچ‌گاه در آمارها اصلاح شود. به سه قلم عمده صادرات ایران نگاه کنید: «پروپان مایع شده ۲۱۸ میلیون دلار، متانول ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت ۱۸۰ میلیون دلار». این سه قلم عمده صادراتی ایران در فروردین ماه بوده‌اند که قطعا از مشتقات نفت هستند.

ضمن اینکه به گفته گمرک، میانگین ارزش کالای صادراتی به 328 دلار در هر تن رسیده که همان‌طور که گفته شد نزدیک به 8درصد نسبت به فروردین سال گذشته کاهش پیدا کرده است. در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 10درصد کاهش داشته است.

اضافه کردن نفت برای مثبت کردن تراز تجاری

این برای دومین‌باری است که در 5 ماهه اخیر، رقم صادرات نفت و میعانات گازی به کل صادرات اضافه می‌شود تا به نوعی تراز تجاری «مثبت شود.» اولین‌بار در دی ماه سال گذشته بود که این «بدعت» عجیب و غریب رونمایی شد و «اعتماد» نیز در گزارشی به آن پرداخت.

در آن زمان، گمرک خبر داده بود که تراز تجاری کشور تا پایان پاییز، 15.5 میلیارد دلار مثبت شده است. در جزییات خبر آمده بود که صادرات نفت و میعانات گازی در این مدت 26.4 میلیارد دلار بوده و صادرات برق نیز نزدیک به 1.1 میلیارد دلار عنوان شده بود، اما بدون احتساب این ارقام، صادرات غیرنفتی 36.4 میلیارد دلار بود؛ رقمی که یکی از نامطلوب‌ترین عملکردهای تجارت خارجی ایران را تا پایان پاییز 1402 با تراز منفی بیش از 10 میلیارد دلاری نشان می‌داد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی که گمرک ایران زیرنظر این وزارتخانه فعالیت می‌کند در پاسخ به انتقادات از چنین رویه‌ای عنوان کرد که «اضافه شدن آمار صادرات نفت به کل صادرات کشور نوعی شفاف‌سازی آماری بوده است.» چراکه به اعتقاد این وزارتخانه «بخش قابل‌توجهی از درآمدهای ارزی کشور از محل صادرات نفت و گاز است که پیش از این در تراز بازرگانی اعلامی از سوی گمرک اعلام نمی‌شد و آمار بازرگانی خارجی گمرکی شامل ارقام صادرات نفت‌خام، نفت کوره و میعانات گازی نمی‌شد، درحالی که صادرات نفتی به عنوان منبع اصلی تامین ارز واردات کالاهای اساسی است.»

اگر نفت جزو تجارت خارجی است چرا به عملکرد دولت‌های قبل حمله می‌شود؟

اگر اظهارات وزارت اقتصاد و مجموعه گمرک و حتی بانک مرکزی درباره «مثبت شدن تراز تجاری ایران» در دولت سیزدهم مبنا باشد؛ باید پرسید که پس چرا تا این حد به عملکرد تجاری دولت‌های پیشین انتقاد می‌شود؟ اگر در طول 50 سال گذشته نفت هم در محاسبات تجارت گمرکی به حساب می‌آمد، تقریبا در تمام سال‌ها تراز تجاری مثبت برای ایران ثبت می‌شد!

در سال‌های 94، 95 یعنی در سال‌های اجرای برجام و حتی سال 97 تراز تجاری ایران به ترتیب اعداد مثبت 900 میلیون، 300 میلیون و 1.7 میلیارد دلار را به ثبت رسانده بود. یعنی دقیقا طی دو سالی که برجام در حال اجرا بود تراز تجاری ایران مثبت شد. در این بین حتی در سال 97 هم که اولین سال بازگشت تحریم‌های امریکا بود، بهترین عملکرد تجاری ایران در طول سال‌های پس از انقلاب به ثبت رسیده است.

اما از این‌سو، در دولت سیزدهم عملکرد تجاری اعلام شده در پایان پاییز سال گذشته که به قول تیم اقتصادی دولت با ابتکار خاصی مثبت شده است؛ از کل 12 ماهه سال‌های 1359، 1365، 1366 و 1367 که ایران درگیر جنگ نظامی با عراق بود، بدتر است.

آن‌هم در شرایطی که دولت مدعی است بدون اجرای برجام و بدون پیوستن به FATF توانسته چرخ اقتصاد ایران را بچرخاند و البته حالا مشخص می‌شود که بخشی از این چرخاندن چرخ اقتصاد نیز با ابتکارهای خاصی همراه است. اعداد و ارقام هم نشان می‌دهد با بهبود روابط بین‌المللی و گشایش مرزهای کشور، مشتریان زیادی مشتاق مراوده تجاری با ایران هستند. اتفاقی که مشخصا در سال‌های 94 و 95 رخ داد و تراز تجاری کشور بدون درنظر گرفتن درآمدهای نفتی مثبت شد. بالعکس از میانه دهه 80 تا سال 1392 که ایران به‌طور کامل در انزوای بین‌المللی قرار گرفت، بدترین شاخص‌های تراز تجاری به ثبت رسید که اوج آن به سال 1389 بازمی‌گردد که این شاخص تا منفی 38 میلیارد دلار هم پسرفت داشت.

فروش منابع ملی چه افتخاری دارد؟

یک سوال دیگر در اینجا مطرح است و اینکه چرا فروش و صادرات نفت آن‌هم با تخفیف‌های بالا به عنوان یک افتخار و یک ابتکار برای بالا بردن تراز تجاری ایران مطرح می‌شود؟ به تازگی «فایننشال تایمز» از تخفیف ۲۲ دلاری به ازای هر بشکه نفت در فروش به برخی مشتریان چینی پرده برداشته و در عین حال، ‌رسانه‌های حامی دولت با شادمانی از فروش بدون مشکل نفت ایران و ثبت رکورد 6 ساله در این حوزه می‌گویند.

اما واقعیت این است که تخمین زده می‌شود همین تخفیف‌های نفتی سالیانه 12.5 میلیارد دلار از منابع را به جیب چینی‌ها می‌ریزد. (منبع: tejaratnews.com/بخش-پست-های-ویدیویی-13/908338-میزان-فروش-نفت-ایران) واقعیت این است که به بهای شکست رکوردی که همچنان یک میلیون و 300 هزار بشکه کمتر از فروش نفت ایران در زمان برجام است، منابع کشور به حراج گذاشته و روی آن مانور تبلیغاتی گسترده‌ای انجام می‌شود.

مسوولان تجارت خارجی کشور به این موضوع پاسخ دهند که چرا با وجود «رکوردزنی» فروش نفت و «مثبت شدن تراز تجاری» با دستکاری و تعاریف جدید، نتایج خاصی در سفره مردم و کاهش فقر یا افزایش رفاه جامعه دیده نمی‌شود؟ چه چیزی جز تهاتر کالاهایی مانند گوشت قرمز (از برزیل) و مرغ (از ترکیه و کرواسی و...) و چای (از سریلانکا) با فروش نفت که یک منبع میان‌نسلی است عاید کشور شده است؟

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904537

دیگر خبرها

  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • وزیر کشور: «دور دوم انتخابات مجلس» به اندازه مرحله اول اهمیت دارد
  • طرح نور در خراسان شمالی با بهترین شکل انجام شده است
  • «دور دوم انتخابات مجلس» به اندازه مرحله اول اهمیت دارد
  • وحیدی: مردم روز جمعه حماسه جدیدی خلق کنند
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • وعده صادق نشان داد یک ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند
  • سردار رادان: زن چادری در ایران پرچم است
  • کاهش تلفات جاده ای از مهمترین اولویت های کشور است
  • مراسم اربعین شهدای حادثه کنسولگری ایران برگزار شد